Netwerken is:

VRAGEN, INTERESSE tonen en

LUISTEREN 

 

Praktijkgericht Netwerken 

Visie op de arbeidsmarkt

De vaste baan gaat verdwijnen. De mobiliteit neemt toe. De kans groeit dat je de komende jaren vaker zult gaan wisselen van baan. De stapelbaan is in opkomst, waarbij meerdere parttime banen worden gecombineerd. Actief netwerken zorgt ervoor dat je permanent in beeld bent en dat je snel kan schakelen wanneer het nodig is.

Praktijkgericht Netwerken in het kort

In een aantal modules leer je met praktische oefeningen om je eigen netwerk in kaart te brengen. Je ontdekt hoe je passie en drive vertaald naar meerwaarde. Deze werk je uit in strerke, persoonlijke voorbeelden. Met praktische oefeningen train je de vaardigheden om jouw passie, drive en de voorbeelden ervan krachtig te presenteren. Je gaat zelf in de praktijk aan de slag. Bellen en jezelf kort introduceren. Op zo'n manier, dat je gesprekspartner nieuwsgierig wordt en meer wil weten. De volgende stap in je netwerkreis.

                                                                                                               

 

 

Praktijkgericht Netwerken, voor wie?

Van loodgieter tot jurist, van administratief medewerker tot directielid. Ongeacht ervaring en leeftijd. De methode Praktijkgericht Netwerken biedt maatwerk voor:

Werkzoekenden met WW of bijstand.

Medewerkers die boventallig worden of zijn. Praktisch Netwerken past naadloos in een outplacement programma.

De methode kan als   zelfstandige cursus in het onderwijsprogramma worden opgenomen voor studenten MBO-WO.

Zzp’ers. Specialist in je vak, vaak minder affiniteit met netwerken en jezelf presenteren. Planmatig netwerken creëert continuïteit in de opdrachten.

Ondernemers en startups.

Zzp’ers. De methode Praktijkgericht Netwerken is een samenwerking tussen André Jager van PitchToWork en Hans Brunink van LinkToWork. 

 

Iedereen is bereid om te

LUISTEREN, te HELPEN

en informatie te DELEN

 

Modules Praktijkgericht Netwerken

 

 

Module: Mijn netwerk in beeld

In deze module (LinkToWork) worden de basisprincipes van het netwerken uitgelegd. Met praktische opdrachten maak je personen en organisaties in je eigen netwerk inzichtelijk. Per persoon en per organisatie verzamel je relevante informatie. Dit is de ultieme voorbereiding op je netwerkreis.

Module: Persoonlijk in beeld

In deze module (PitchToWork) ontdek je jouw passie en drive en leer je om dit te vertalen naar concrete meerwaarde. Deze persoonlijke factoren maken het onderscheidende verschil tussen jou en een ander. Je verzamelt de ingrediënten voor een sterke introductiepitch en voor de voorbeelden die jouw meerwaarde onderbouwen. Zo komt de persoon achter je cv tot leven! Module “Mijn LinkedIn en cv”

Module: Mijn LinkedIn en cv

Een goed LinkedIn profiel is de belangrijkste randvoorwaarde voor het netwerken. Deze module wordt optioneel aangeboden als vervolg op de modules “Mijn netwerk in beeld” en “Persoonlijk in beeld”. Op basis van de eerder verzamelde ingrediënten maak je een sterk LinkedIn profiel en cv.

 

Module: Netwerken in de praktijk

Een module vol met praktische oefeningen en rollenspellen. Je leert om de kennis van de eerste modules om te zetten in de praktijk. Je gaat concreet bellen met connecties van LinkToWork en PitchToWork. Zij geven je feedback en advies. Een unieke en praktische manier om je netwerkvaardigheden verder te ontwikkelen. Na deze module zit je rugtas propvol met tips en voorbeelden. De netwerkreis kan beginnen!

Optie: Persoonlijke videopitch

Deze module is optioneel. Een persoonlijke videopitch versterkt je online zichtbaarheid. Je introduceert jezelf op een positieve manier met je passie, drive en meerwaarde. Als het klikt met de kijker dan is het eerste contact snel gemaakt. Deze videopitch kan je online koppelen aan LinkedIn, Facebook of als Youtube link opnemen in je cv.

Meer over:

 

De videopitch Pitchen en Profileren De visie van PitchToWork

Het nieuwe programma Praktijkgericht Netwerken!

Aanmelden voor een workshop of programma