Van Loopbaan naar Persoonlijk businessplan. Maatwerk voor Mobiliteit en Outplacement

PitchToWork biedt maatwerk op het gebied van mobiliteit en outplacement. Gericht op het ontwikkelen van ondernemend gedrag. Neem vrijblijvend contact op voor een afspraak. We bespreken graag de mogelijkheden voor uw organisatie.

Programma

Het programma bestaat uit een cyclus van samenhangende workshops, met de focus op het ontwikkelen van ondernemend gedrag. Voor iedereen de de noodzaak inziet om in beweging te komen. En de zoektocht willen starten: wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik. En dan doelgericht in beweging willen komen. Binnen de organisatie, of daarbuiten. Het programma bestaat uit een cyclus van 8-10 workshops, opgebouwd rond een uitgekiende didactische leerlijn. Stap voor stap ontwikkelt de deelnemers zelfinzicht en leert om dit in te zetten bij de oriëntatie naar andere vormen van werk en inkomen.

Resultaat

Deelnemers ontwikkelen het inzicht in hun passie, drive en meerwaarde. Dit helpt hen om zichzelf nadrukkelijk te profileren in de arbeidsmarkt. Schriftelijk, online en in sollicitatie- en netwerkgesprekken. De cyclus zorgt voor een kanteling in denken. Van klassiek solliciteren op een vacature naar zelf kansen creëren. Ze ontwikkelen stap voor stap de competentie ondernemend gedrag en gaan in hun netwerk aan de slag. Een proces van leren en doen. Het programma geeft energie en zelfvertrouwen.

Overzicht van de trainingen en thema's

1. Zelfanalyse

Jouw levenslijn loopt via tal van sporen, zoals opleiding, carrière, privé, sociale omgeving, maatschappelijk, thema's, interesses of netwerken. De basis voor jouw passie, drive en meerwaarde. Je leert om dit te pitchen en hierover gepassioneerd te vertellen.

2. Drijfveren

Je gaat op zoek naar je drijfveren aan de hand van de WHY vraag en de Golden Cirkel van Simon Sinek. Waar gaat jouw hart snellen van kloppen? We gebruiken ook een aantal testen die helpen om je persoonlijke oriëntatie in beeld te krijgen.

3. Pitchen en Storytelling

In deze workshop leer je om jezelf op een persoonlijke manier te introduceren zodat iemand nieuwsgierig wordt. Je ontdekt hoe je met principes van storytelling voorbeelden kan uitwerken. Voorbeelden die je meerwaarde onderbouwen en blijven hangen.

4. Gesprekssimulatie

Pitchen krijg je onder de knie door het veel te oefenen. In de workshop ga je de theorie van de vorige workshops concreet in diverse scenario's oefenen. Zoals het bellen naar aanleiding van een vacature of voor het maken van een afspraak, sollicitatiesimulaties of een netwerkgesprek. 

5. Netwerken

Stop met solliciteren en ga netwerken. Dat is een van de basisprincipe bij het aanleren van ondernemend gedrag. Je krijgt zicht op je 1e en 2e lijns netwerk en je ontdekt hoe je door informatie te verzamelen een strategie kan ontwikkelen voor het vergroten van je netwerk.

6. Communicatie stijlen

Je communiceert bewust en onbewust op een aantal niveau's.  Wat je zegt is slechts 7% van de totale communicatie. Lichaamstaal is de belangrijkste factor in een gesprek. Je wordt je bewust  de diverse communiciatiestijlen en je leert om dit zo in te zetten dat het jouw presentatie versterkt. 

7. Imagebuilding

Een persoonlijk verhaal krijgt extra kleur en overtuiging als alles klopt. Uiterlijke factoren als kledingstijl en passende kleuren versterken de persoonlijke presentatie en bevestigen de unieke meerwaarde. Dat straal je uit en wordt opgemerkt.

8. Persoonlijk businessplan

Het motto van de carrousel is: 'Van loopbaan naar persoonlijk businessplan. Stap voor stap werk je de hoofdstukken van jouw persoonlijk businessplan uit. Van interne analyse, je netwerk, de marktanalyse tot de uiteindelijk het persoonlijke stappenplan naar nieuwe vormen van inkomen.

9. Videopitch

Een video versterkt de online zichtbaarheid. Je maakt direct een persoonlijke eerste indruk. In deze workshop leer je hoe je een videopitch opbouwt en afsluit. Je kan daarna zelf een videopitch opnemen of dit door PitchToWork laten uitvoeren.